Video Presentation - 9
Safe application of PIRS technique with filling cannula needle in male inguinal hernia repair
A Kandırıcı, Aİ Dokucu
Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu City Hospital, Department of Pediatric Surgery and Pediatric Urology, İstanbul
Aim:
The PIRS technique is considered a safe method for the minimally invasive treatment of inguinal hernia in female patients. However, it raises concerns in male patients due to the risk of spermatic cord compression with the suture and the possibility of injury during the needle passage. We aimed to demonstrate the safe applicability of the PIRS technique with the the filling cannula needle used in medical aesthetic in all patients regardless of gender by minimizing hematoma and spermatic cord injuries that may occur.
Video Method and Results:
Under general anesthesia, a 2-year-old male patient with a pre-diagnosis of left inguinal hernia was placed in a supine position. A 5-mm port was inserted through the umbilicus and insufflated the abdomen with 10 mmHg CO2 at a rate of 2 ml/min. The hernia sac extended into both inguinal canals through the inner annular opening was demonstrated by a 5-mm 30-degree telescope. 18G filling cannula needle with a blunt tip (Natural-fill, Alfa Medical, Seoul, Korea) and a 16G perforator needle (BD microlance 3, Becton Dickinson SA. Huesca, Spain)was used. The skin entry point of the needle was marked and opening the skin entry point was done with a 16G perforator needle. 3/0 prolene loop was inserted into the abdomen through the medial and lateral side of the ring via the skin access. The inner ring was closed to ensure the suture was buried under the skin.
Conclusions
Our study demonstrated the safe and successful application of the PIRS technique with a fiiling cannula needle in boys and girls. The PIRS technique causes almost no damage to the surrounding tissues and facilitates peritoneal dissection, as indicated by the obtained data.
PIRS tekniğinin erkek inguinal herni onarımında dolgu kanül iğnesi ile güvenli uygulaması
A Kandırıcı, Aİ Dokucu
Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Ürolojisi Kliniği, İstanbul
Amaç:
İnguinal herni tedavisinde minimal invaziv tekniklerden biri olan PIRS (Percutaneous Internal Ring Suturing) tekniği kız hastalarda güvenli bir yöntem olmasına rağmen erkek hastalarda spermatik kordun sütür ile sıkışması ve iğnenin geçişi sırasında zedelenmesi ihtimali gibi çekincelere yol açmaktadır. Medikal estetik uygulamalarında damar yaralanmalarından kaçınmak için kullanılan dolgu kanül iğnesini bu yönteme adapte ederek oluşabilecek hematom, spermatik kord yaralanmaları en aza indirerek cinsiyet farkı olmaksızın tüm hastalarda da PIRS yöntemin güvenli bir şekilde uygulanabilirliğini göstermeyi amaçladık.
Video yöntem ve bulgu:
2y erkek hasta sol inguinal herni ön tanısı ile genel anestezi altında supine pozisyonda 15-20 derece Trendelenburg pozisyonu uygulandı. 5 mm’lik port göbekten Hasson tekniği ile karın içine yerleştirildikten sonra batın içine 2 ml/dk’ dan 10 mmHg CO2 insufle edildi. Karın içi 5 mm 30 derece teleskop ile gözden geçirilerek her iki inguinal kanalın iç halka açıklığından fıtık kesesinin kanala ilerlediği ortaya konuldu. 18G ucu künt ancak suturun geçmesine izin veren dolgu kanül iğnesi (Natural-fill, Alfa Medical, Seoul, Korea) ve 16G perforator iğne (BD microlance 3, Becton Dickinson SA. Huesca, İspanya) kullanıldı. İnguinal kanal iç halkanın tavanı izdüşümüne gelecek şekilde iğnenin cilt girişi işaretlendi. 16G perforatör iğne ile ile cilt girişi açılarak cilt altı diseke edildi. Bu cilt girişinden ucu künt olan 18G dolgu kanül iğnesi ile önce ringin medialinden 3/0 prolen loop batın içine gönderildi. Daha sonra aynı cilt girişinden iç halkanın etrafını dönerek loop’un içinden geçirilerek diğer uç dışarıya alınarak iç halka sütür cilt altına gömülecek şekilde kapatıldı.
Sonuç
Çalışmamızda kanül iğnesi ile PIRS tekniğinin çevre dokulara zararının neredeyse hiç olmaması ve peritoneal diseksiyonu kolaylaştırması sebebi ile elde edilen veriler ışığında kız çocukları kadar erkek çocuklarında da güvenli ve yüksek başarı oranları ile uygulanabileceğini gösterdik.